Kryddhyllan blev min vinterrabatt!

Jag önskar ofta att en liten bit trädgård hade hört till lägenheten, speciellt nu på vintern eftersom vinterblommor är så bedårande. Men eftersom jag inte har någon trädgård, planterade jag på vinst eller förlust vinterblommorna inomhus i kryddhyllan som jag och Herr J köpte i på Gårdby lanthandel i somras.
Och vet ni vad?! De står fortfarande och ser vintriga och frostiga ut! :)
Tips för dig som också bor i lägenhet men ändå vill pyssla i en liten trädgård då och då! 








//J


Ekolog(od)isk!

Eftersom jag försöker hålla mig borta från onaturliga- samt icke ekologiska produkter blir det inte mycket godis längre. Därför ser jag till att alltid försöka ha något bakat hemma när sötsuget väl sätter igång (vilket det gör ofta). Men när jag idag strosade runt på ica spanade jag in deras lyxigare eko-hylla och fann att de ekologiska karamellerna hade ett "just nu"-pris. Wohoo! De fanns i många smaker och eftersom jag testat polkagris-karamellerna förut så plockade jag nu hem dessa godingar.
Mumsfillibabba! Dessutom är de skånska :)


 














Mint-chokladkaramellerna pryder nu den söta skålen mamma köpte till mig på Sigfrid Rudbergs Diversehandel.


Ikväll har jag sådan lyx att Herr J's rep med bandet blev inställt, nu står han istället ute i köket och bakar scones. Oj vilken lyx-kväll!

//J

Ps. Tack för de söta kommentarerna ni lämnar mig :) De värmer!


En hyllning till våra hyresvärdar!

Jag måste bara säga att jag och Herr J har fantastiskt bra hyresvärdar. Inte nog med att de målade och fixade nästintill hela lägenheten inför min inflytt i julas, de har dessutom totalrevoverat vårt badrum och nu ska de byta ut diskbänken. 
Detta gör de utan att ge oss en enda sur min. Jag blir så glad :)

//J 


Cupcakes

I helgen hade vi besök av en födelsedagsgris. Herr J's lillasyster fyller hela 13 år idag (Hurra!!) och när hon var här i söndags passade vi på att fira henne med cupcakes! Receptet på dessa små godingar hittade jag i Leilas Piece of cake och innehåller massor med choklad :) Om du följer bloggen så vet du att jag är en sucker för ekologiska och "rena" produkter (alltså produkter fria från E-ämnen och konstgjorda ämnen) och därför var nog philadelphiaosten i frostingen (den ekologiska var slut!) samt de små dekorationshjärtanen det enda som inte följde min nya livsstil. Nu står en av dessa sötnosar framför mig (thank god for leftovers!) tillsammans med en kopp kaffe från vår nya vita(!) kaffebryggare! Välkommen tisdag!


Cupcakes á la Leila


Två små pärlor...

...hittar du på Ölands östra del i Gårdby.
Gårdby Kafé och Lanthandel samt Sigfrid Rudbergs Diversehandel (varav den sistnämnda var precis nyöppnad).
Skördefesten på Öland i helgen bidrog till långa köer och mycket trängsel. Jag, mamma och Herr J ville också till Öland, men istället för att börja med Borgholm (där folkmassan är som tjockast) styrde vi kosan mot just Gårdby där vi spenderade timmar med att kika i dessa mysiga lantbodar, fika lite samt (självklart!) köpa pumpor. Mamma köpte en godisskål och en ljuslykta till mig och Herr J eftersom hon såg mina långa blickar :) Diversehandeln hade dessutom redan börjat sälja lite julpynt så nu har jag kikat ut vad som ska pryda julgranen i år. Mys! 
Efter Gårdby stannade vi till i slottsruinen för att se på fårvallning, det gillade familjens lilla svarta fara :)
Borgholm gjorde vi lite snabbt, vi längtade nämligen hem till lilla lägenheten där det senare serverades pasta med qournfärssås och ett glas rött. Underbar avslutning på en jättemysig dag!

(Kika på bilderna från Gårdbys två lantbodar!)



Sigfrid Rudbergs Diversehandel


Sigfrid Rudbergs Diversehandel


Sigfrid Rudbergs Diversehandel


Sigfrid Rudbergs Diversehandel


Gårdby Kafé och Lanthandel


Gårdby Kafé och Lanthandel


Gårdby Kafé och Lanthandel


Kaffedags på Gårdby Kafé och Lanthandel


Gårdby Kafé och Lanthandel


Gårdby Kafé och Lanthandel


Psst! Ser ni vår kryddhylla? :) Gårdby Kafé och Lanthandel

//J


RSS 2.0