Damien Rice i luften, indisk färssås i kylen.









Jag vill bli så stor att beslutsfattande går genom förnuftet, känslan och hjärtat.
Vill begrava mig i snön för att vakna upp när kalmar tinat upp och fyllts av självklarhet.

//J

Klara, färdiga :D

Supermums till hummusen jag gjorde igår, samt ett par tomatskivor!

Och du, Malin, man kan faktiskt inte hinna med att måla allt på en och samma dag! Det kommer :P


Examination och bullbak

För en stund sedan stampade jag snörvlande av snön från skorna för att sedan stiga in i lägenheten, dra på stora koftan, sätta en bulldeg och mysa upp i soffan till "telegram för fullmånen". Jag blir trött på allt tjat om att man tröttnat på vinter och snö... men nu har jag själv svårt att hålla mig, oj va jag längtar efter vår och värme! Promenaderna till och från skolan är allt annat än behagliga. Efter en hel förmiddag av examinationer vill jag komma ut till solsken, blommande snödroppar och talgoxens "en, två, tre, fyr, fem, sex, sjuuu".

Igår tog jag tag i att måla om lite möbler. Skrivbordet, spegelramen och lampfoten fick sig ett lyft (ett vitt lyft förstås) och jag blev helnöjd. Nu har jag "bara" köksmöblerna, gungstolen och bokhyllan kvar :)

Dags att baka ut bullarna!


Före


Efter


Nya mysfilten


Den nya filten gör sig fin från flera vinklar! :P


Nymålad lampfot




Degigt värre!

//J

Långhelg

Utanför bussfönstret passerar bilarna som streck i alla regnbågens färger. Jag sitter ihopkurad tätt intill elementet och njuter av att beskåda naturens ilskna krafter från andra sidan glasrutan. Snön blåser fritt över vägen och ett träd böjer sig lätt i vinden. Kanske för att skydda det lilla trädet som står vid dess sida. Är man stor måste man vara snäll.

Igår bakade jag brödbullar, de blev helt fantastiskt goda! Men U's recept har ju aldrig varit något annat än superdelicious :)

//J


Motivation

Sitter med en skål fruktsallad och SvD uppslaget. Klockan 13.57 är det forfarande morgon här i Johanna-land. Hann ner på södercentrum för att köpa lite solrosfrön, linfrön och jäst. Här ska bakas U's goda brödbullar :)
Nu tar vinden tag i snöstjärnorna och kastar upp dem i luften. Ett rovdjur leker med sitt byte.
Snart är vargavintern förbi.

Fågelsång i snöfallet

Kalmar är fortfarande gömt i snön.
Vindarna biter mig rosig om kinder, händer, öron, mage, ben och fötter.
Havet lurar vilt och ilsket under den tjocka isen. Vill flöda fritt.
Stranden har frusit höstpromenadens fotspår. Längtar efter salta vågor.
Hagarna gapar tomma. Åkrarna läker. Husen sover.
En frostig utandning avbryts av fågelsången som hittat mina väl gömda öron.
Snart... 


Fixar-Jocke

  • Dugga
  • Grupparbete
  • Se bästa KASTbandet lira
  • Gå jätte jätte jääättelångt för att få mitt mobila bredband
  • Gå tillbaka!
  • Fixat nytt virusprogram till datorn
  • Dammat
  • Lagat mat
  • Skriva rent grupparbetet
  • Gå på blueskväll

Lyssnar på Chopin och saknar vovven.


Kalmar i morgonsolen

Gjorde tigerkaka och bjöd ett några vänner på häromdagen. Hett tips för fler besök!




Mums!!


Time is everything

Flerfärgat galet.
Enfärgat vilse.
Känslor målar väggarna.
Växande funktionalitet.
Lurande minimalism?
Förtvivlan skakad med mod.
Flerfärgat lekfullt.
Enfärgat galet?
Jag sköljer ner dagen med vatten och hoppas på att bli uppfylld.

Hide and seek

Imogen Heap träffar rätt "...spin me around again and rub my eyes... hide and seek... mm what you say, that it's all for the best, ofcourse it is..."

//J


Gamla talesätt

Många menar att det är lätt att inte förstå vad man har förrens man förlorat det. Jag visste vad jag hade innan jag förlorade det.. Det gör än mer ont..

Tv:n gick precis isönder, men middagen jag lagade igår blev mums. Har inget exakt recept så ta det med en nypa salt ;)

Currygryta med Quorn
- 4 quornfiléer
- ca 1 msk curry
- 2-3 msk vetemjöl
- ½ tsk salt
- lite svartpeppar
- smör till stekning
- 1 stor gullök
- 2 medelstora röda svenska äpplen
- 1 liter vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1-2 nypor socker

Dela varje filé på mitten. Blanda mjöl, curry, salt  och svartpeppar. Vänd filéerna i mjölblandningen och stek i ganska rejält med smör (qourn suger åt sig mycket och blir annars lätt torra och tråkiga). Häll även i mjölblandningen som som inte fastnat på quornfiléerna och stek ca 2 min så de får lite färg och häll därefter i vatten + buljongtärningarna och låt koka upp. Klyfta löken och lägg i den puttrande grytan. När det kokat i ca 10 min lägger skalar och tärnar du äpplet och lägger i. Strö i ett par nypor socker och låt puttra i ca 10 min till. Servera med nykokt potatis och sallad.
Billigt och supergott! 

Och visst valde jag en vit dongel, hur visste ni det?
//J


Produktiv, eller?

Carla Brunis toner fyller lägenheten och jag har en produktiv dag.. tycker jag.. eller..?
Jag har svårt att ta tag i vissa saker.. tråkiga saker. Exempelvis så har lampan i min klädkammare varit trasig i en vecka. Det är svårt nog som det är att hitta något där inne, och än svårare utan lyse. En annan sak som krånglat ett tag.. (läs: ett halvår) är min dongel, vilket medfört att mitt internet lagt av när helst det har haft lust.
Idag var dagen.. jag kände det redan när mina morgontrötta ögon motvilligt kisade fram bakom ögonfransarna för att se ifall det verkligen redan var dags att stiga upp. Idag var dagen då jag skulle vara produktiv, d.v.s idag, måndagen den 1 februari skulle jag, Johanna, köpa glödlampor och beställa en ny dongel till mitt internet.
De frågade vilken färg jag ville ha på dongeln.. svart, rosa eller vit. Tänkte höra vilken färg ni, mina vänner, tror jag valde? ;)
Nu sitter jag här, helnöjd. Dessutom köpte jag skorpor och ingredienser för att laga en currygryta. Nu måste jag bara få tag i mamma och be snällt om receptet.



Skorporna la i min nya burk. Bäst att sätta lås på så att jag inte går och okynningsäter...

Oj, låset råkade gå upp...


Hoppsan, och där gick locket upp också. Well, man kan ju inte kämpa emot ödet..


En får man smaka :)

Lyckas jag med maten kommer en uppdatering senare :)
//J


Jag tänker bäst om natten...

... nästa gång jag gör coleslaw ska jag bara ha i hälften så mycket lök. Dessutom håller coleslaw sig inte mer än 3 dagar i kylen. Detta fick jag tyvärr erfara den hårda vägen.
... havrekakorna jag gjorde för ett par veckor sedan blev dubbelt så goda när jag öste ner en näve russin och några grovt hackade valnötter i smeten. :)
... syltkakor är mums!!! Jag gjorde en sats inför att syster och småtjejerna skulle komma hit. Mycket uppskattat och jag tror jag steg upp i mosterskalan. Bästa receptet finns i min favoritbok Rosendahls trädgårdscafé och lyder:

Syltkyssar (30 st ungefär)
- 200g smör
- 1 dl florsocker
- 1 dl potatismjöl
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl hallonsylt (gärna i klämflaska)

Rör ihop smör och florsocker. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl. Rulla till bollar i valnötsstorlek och lägg på en smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål med fingret i varje boll och fyll igen med hallonsylt. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 10 min.  OBS! ta ut innan de fått färg, annars smakar de inte lika gott. 



Imorgon blir en pluggdag. Men jag tänkte även bjuda mig själv på något jag fullkomligt älskar, nämligen kokta kalla potatisar. Så imorgon är det jag som kokar potatis och ställer in dem i kylen istället för att servera dem till middagen. :) Varför följa den rätta vägen när man kan följa sin egen?
Godnatt i min hatt.
//J


RSS 2.0